Tiedätkö mistä juomasi maito tulee?

No en minäkään tiennyt vielä hetki sitten. Alkusyksystä toteutimme Arla Suomelle tuotevideon heidän uusimmasta ”elintarviketuotteesta”, yhden tilan maidosta, maitoketjusta. Sana on lainausmerkeissä, koska kyseessä ei ole sinäällään uusi elintarvike, vain ominaisuus, jonka avulla pääset seuraamaan yhden arkisimman elintarvikkeen, maidon, matkaa tilalta tölkkiin saakka. Järjestelmä toimii lohkoketjun kautta, jolloin mitään dataa elintarvikkeen matkasta ei päästä kopeloimaan.

Kuvauslokaatioita oli 5 eri puolella Suomea, Espoosta Ouluun.

Projekti eteni ensimmäisestä tapaamisesta valmiiseen tuotteeseen, eli videoon, noin kolmessa viikossa, joten aikataulu oli tiukka, mutta se ei ole meille ongelma! Kuvauslokaatioita oli 5 eri puolella Suomea, Espoosta Ouluun. Kuvaukset hoidettiinkin valtaosin purkkiin yhden viikon aikana. Kuvaukset sisälsivät paljon haastatteluja, joten asian nitominen reiluun kahteen minuuttiin ei ollut se helpoin homma. Tässäkin peräänkuulutan sitä, että leikkaajan ja editoijan on hyvä olla mukana kuvauksissa. Tällä(kin) kertaa olin mukana kuvaajan roolissa. Tämä helpottaa materiaalin jäsentelyssä ja tarinan kuvallisessa luomisessa, joka usein lähtee tekeytymään jo kuvauspaikalta. Vaikka projektissa olisi kuinka tarkka kuvauskäsis, tämä luo kuvauksiin joustavuutta kun kuvaajan roolissa oleva leikkaaja pystyy tekemään ratkaisuja kamera-ajoista ja kuvakulmista jo kuvauspaikalla. Lisäksi tiedät jo valmiiksi, minkälaista materiaalia leikkauspöydälle on tulossa.

Mielestäni saimme projektista aikaan sekä kerronnallisesti, että kuvallisesti yhtenäisen paketin. Oppia projektista tuli valtaisasti, katso lopputulos alla olevasta linkistä. Olemme otettuja, että Arla ja Truly Agency otti juuri meidät mukaan toteuttamaan tätä projektia. Kiitos luottamuksesta Esa ja Tomi!

yt, Hiihto-pummi